OVER ONS

Ons verhaal

Het Westhoek Consort, of WHC, opgestart in 2002, is een vaste waarde bij de strijkers van de Westhoek. De oprichting bleek een uitstekend idee te zijn, gezien het levendige karakter van het 30-koppige strijkorkest. In 2007 werden we zowel nationaal kampioen van de eerste afdeling als algemeen laureaat van de open afdeling van het Vlamo kampioenschap in Leuven.

We spelen het klassieke repertoire voor strijkers, soms aangevuld met enkele blazers, maar we werkten ook al samen met folkmuzikanten, jazz combo's, kleinkunstenaars, ... Bijvoorbeeld The Swigshift, Bloedend Hart, Ishtar, Chorus, De Reutelnoot, Eric Hallein, Bert Ostyn, Aranis, ....

Meespelen?

Iedereen die zich minstens in de middelbare of hogere graad bevindt van het deeltijds muziekonderwijs kan lid worden van het Westhoek Consort. Alumni strijkers met een gelijkwaardig niveau ontvangen we ook met open armen.

Het Westhoek Consort repeteert iedere zondagochtend van 10u00 tot 12u00 in het cultureel centrum van Vlamertinge: CCI Vlamertinge, Poperingseweg 483, Vlamertinge. Vergeet je pupiter niet!

Vragen?