Skip to main content

Winter Concert

Ontdek een betoverende muzikale ervaring die je hart zal verwarmen tijdens het Winterconcert van het Westhoek Consort strijkorkest. Dit evenement vindt plaats op zondag 10 december 2023, om 11:00 uur, in het Forum van het College Ieper, met ingang langs de Bollingstraat. Onder de bezielende leiding van dirigent Nico Logghe brengen onze getalenteerde muzikanten een onvergetelijke muzikale reis die je in een zalig winters gevoel zal onderdompelen. Na het concert is iedereen uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met een gratis glaasje om deze betoverende ochtend af te sluiten.

Mis deze gelegenheid niet om de passie en toewijding van het Westhoek Consort strijkorkest te ervaren terwijl ze je meenemen op een reis door de winterse klanken. Koop nu je tickets en verzeker jezelf van een plaats bij dit unieke concert. 

Koop je tickets via Ticketwinkel

Optredens

Winter Concert 2023
Datum 10 december 2023 11:00 - 12:00

Over ons

Het Westhoek Consort, of WHC, opgestart in 2002, is een vaste waarde bij de strijkers van de Westhoek. Dat het opstarten van zo’n orkest een goed idee was, blijkt uit het springlevende, 30 koppen tellende strijkorkest. Hun hoog niveau is onder andere bewezen met een score van 92.3% op het nationaal Vlamo kampioenschap in Leuven anno 2007. Hiermee werd het Westhoek Consort zowel nationaal kampioen van de eerste afdeling als algemeen laureaat van de open afdeling.

Meer dan klassiek alleen

Het Westhoek Consort is vernieuwend door, naast de standaard werken voor strijkorkest, ook lichtere programma’s uit te voeren om de muziek op en top toegankelijk te maken. Denk maar aan folk nummers, moderne orkestraties of Nederlandstalige muziek met koor. Nu en dan komen enkele blazers of slagwerkers het orkest ondersteunen zodat ook symfonische werken uitgevoerd kunnen worden. Deze samenwerkingen vallen zowel bij de strijkers, blazers als luisteraars in de smaak.

Eigen en andere producties

Ieder jaar organiseert het WHC enkele eigen producties in Ieper, Poperinge en omstreken. Een jaarlijkse traditie is het aperitiefconcert in het stadhuis van Poperinge op paasmaandag. Naast een WHC-only concerten, is teamwork een vaste pijler binnen hun visie. Begeleiden van afstuderende leerlingen aan de muziekacademie, alsook uitvoeringen met The Swigshift, Bloedend Hart, Ishtar, Chorus, De Reutelnoot, Eric Hallein... zijn al de revue gepasseerd.

Ook uw producties

Indien uw vereniging ook graag eens wil samenwerken voor een project met Westhoek Consort, aarzel dan niet contact op te nemen.

Meespelen?

Iedereen die zich minstens in de middelbare of hogere graad bevindt van het deeltijds muziekonderwijs kan lid worden van het Westhoek Consort. Alumni strijkers met een gelijkwaardig niveau ontvangen we ook met open armen.

Repetities

Het Westhoek Consort repeteert iedere zondagochtend van 10u00 tot 12u00 in het cultureel centrum van Vlamertinge: CCI Vlamertinge, Poperingseweg 483, Vlamertinge. Omdat dit lokaal gehuurd wordt, is het aangewezen om een pupiter mee te brengen. We geven niet enkel een aperitiefconcert in april, maar genieten ook zelf af en toe na de repetitie van een aperitiefje. Voel je je aangesproken? Kom dan gerust eens luisteren of kom eens meespelen tijdens één van onze open repetities die tijdig op deze site meegedeeld worden.